Teniške priprave

Osnovne informacije o pripravah

Vsako leto konec marca ali v začetku aprila peljemo otroke iz teniške šole na nekajdnevne teniške priprave v bližnjo Istro. Teniške priprave pogosto organiziramo skupaj s še kakšnim drugim teniškim klubom, s katerimi dobro sodelujemo. Na priprave se običajno odpravimo konec marca ali v začetku aprila in sicer v bližnjo Istro, običajno v Umag, večkrat smo bili tudi že v Puli. Skupaj z otroki se na priprave odpravi večje število teniški in če je le mogoče, tudi kateri izmed kondicijskih trenerjev.

Kako poteka tipičen dan na pripravah?

Dan se prične z jutranjim tekom, sledi zajtrk in priprava na dopoldanski trening, ki traja do 12h, nato pa na zasluženo kosilo. Po počitku sledi še popoldanski trening in večerja. Prosti čas pred spanjem pa izkoristimo za spoznavne večere in igranje različnih družabnih iger.

Vsebina teniških treningov

Teniški in kondicijski treningi so prilagojeni starosti in teniškemu zanju otrok. Pri mlajših je bolj poudarek na spoznavanju velikega nabora gibalnih vzorcev, pri starejših pa se bolj osredotočimo na tehnično - taktične vidike in specifično moč. Ob koncu priprav igralce čaka še turnir, ki je razdeljen v kategorije mini, midi, maksi in tenis za starejše.

Teniške priprave TK Spin Medvode
Teniške priprave TK Spin Medvode
Teniške priprave TK Spin Medvode
Teniške priprave TK Spin Medvode

Potrebujete več informacij?

Domen Knez

Teniški klub Spin Medvode
Spodnje Pirniče 36C, 1215 Medvode

Za rezervacije in informacije pokličite na:
031/ 505-453 (Domen)

Teniški klub Spin Medvode

Delite stran s prijatelji in znanci: