Tekmovalni tenis

Program dela

V predtekmovalnem tenisu pri starosti otrok od 9-10 let imajo otroci trening že 3 krat tedensko. Začnejo tudi z enim kondicijskim treningom na teden. Igralci na splošno spoznajo vse udarce ter jih seznanimo z osnovnimi taktičnimi pravili igre. Poudarek je na ustreznem delu nog in pravilnih prijemih udarcev.

Pri starosti 11-12 let postane trening že precej bolj resen. Otroci imajo teniški trening že 4 krat tedensko ter 1-2 kondicije na teden. Poudarek je na izboljšanju tehnike vseh udarcev in izboljšanju zanesljivosti vseh udarcev. Razvijamo jim tekmovalnost, vendar dajemo prednost razvoju in izvedbi udarcev pred tekmovalnimi dosežki. Kondicijske vsebine se razširijo na vaje za gibčnost, vaje za moč z uporabo lastne teže, razvija pa se tudi koordinacija in odzivna hitrost zgornjega in spodnjega dela telesa.

Pri 13-14 letih starosti klub razvrsti tekmovalce v tako imenovane 'domače tekmovalce', kateri imajo potencial, da dosežejo dobre rezultate na domačih tekmovanjih ter 'potencialne vrhunske tekmovalce', kateri imajo potencial, da dosežejo dobre oz. vrhunske rezultate tudi na mednarodnih tekmovanjih. Igralcem za vrhunske rezultate omogočimo treniranje tudi individualno s trenerjem. Razvijamo samostojnost pri določanju ciljev ter hitrost servisa in udarcev po odboju. Igralci trenirajo vsak dan, tudi ob sobotah. Tekmovalci opravijo približno 12-14 ur teniških in kondicijskih treningov na teden.

Tekmovanja

Tekmovanja mladincev

Otroci pri starosti 9-10 let, torej ko so v predtekmovalnih skupinah, hodijo pretežno na tekmovanja v midi tenisu in tenisu do 10 let in 11 let, katere organizira Teniška zveza Slovenije. Največ je tekmovanj po sistemu round robin, torej da so igralci razvrščeni po skupinah, kjer igrajo vsak z vsakim, nato na izpadanje. Na teh tekmovanjih se daje prednost zabavi in uživanju v igrah na točke.

Pri starosti 11-12 let se otroci udeležujejo round robin tekmovanj do 12 let (po skupinah) in finalnih tekmovanj do 12 let ter 14 let, ki jih organizira Teniška zveza Slovenije. Najbolj obetavni otroci igrajo tudi na državnih prvenstvih Slovenije ter mednarodnih tekmovanjih, ki so organizirani v Sloveniji.

Od 13 leta naprej 'domači tekmovalci' nastopajo na odprtih prvenstvih in državnih prvenstvih Slovenije, 'potencialno vrhunski tekmovalci' pa poleg domačih tudi na mednarodnih TE (Tennis Europe) in ITF tekmovanjih po tujini.

Uspehi kluba

Od leta 2021 naprej

2011 - 2020

2001 - 2010

Do leta 2000

Potrebujete več informacij?

Domen Knez

Teniški klub Spin Medvode
Spodnje Pirniče 36C, 1215 Medvode

Za rezervacije in informacije pokličite na:
031/ 505-453 (Domen)

Teniški klub Spin Medvode

Delite stran s prijatelji in znanci: